Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Vértesaljai László Csákváron tart előadást Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 16.

Image„Haza – Keresztény felelősség” – ezzel a címmel tart előadást Vértesaljai László február 27-én, 18 órakor a csákvári önkormányzat házasságkötő termében. A közismert jezsuita pap 2007 végén, 2008 elején azzal (is) keltett nagy feltűnést, hogy heteken át csak folyadékon élt. Mint nyilatkozta akkoriban: így próbált meg tiltakozni a kormány országveszejtő politikája ellen, s a megalázottak iránti szolidalitásból…

 
Közlekedési verseny Fejérben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 16.

ImageA Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tegnap rendezte meg az általános iskola negyedik és nyolcadik osztályos tanulóinak közlekedésismereti tanulmányi verseny megyei döntőjét. A közlekedésismereti versenyről a megye valamennyi általános iskoláját tájékoztatta a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. Az első fordulón – amit az iskolák saját maguk rendeztek meg – összesen 1300 gyerek vett részt. Innen kerültek be a legjobbak a megyei döntőbe, összesen 20 általános iskola 19 negyedikese és 18 nyolcadikosa.

Tovább...
 
Már csak 54 nap van vissza a választásokig Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 16.

ImageMint minden választás, úgy a soron következő is kopogtatócédula-gyűjtéssel kezdődik. Az ajánlószelvényeket tartalmazó leveleket február 12-ig vitte ki a Magyar Posta a választópolgárokhoz, a jelölteknek pedig ilyenkor az a dolguk, hogy végigjárják választókörzetüket, beszélgessenek az emberekkel, megkérdezzék, milyen problémáik vannak, s elmondják nekik, hogy milyen megoldások léteznek felvetéseikre.

Tovább...
 
Mindenki egyetért abban, hogy fordulatra van szükség Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. február 16.

ImageMagyarországon mindenki egyetért abban, hogy változásra, fordulatra van szükség. Az ország a választások révén elindulhat a gyarapodás és a felfelé ívelés útján. Erről Navracsics Tibor beszélt napirend előtti felszólalásában hétfőn az Országgyűlésben. "Két hónap van hátra a választásokig, amelyet a szocialisták és a szabad demokraták ez idáig kétségbeesetten próbáltak elkerülni. Most azonban elkövetkezik majd az a pillanat, amikor a választópolgárok szemébe kell nézni, és el kell számolni az elmúlt kormányzati időszakkal." - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Tovább...
 
Leváltották Matisz Jánost Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 15.

ImageÚgy tűnik, valóban veszély fenyegeti Székesfehérvár unios pályázatait. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács ugyanis rendkívüli felmondással megszüntette a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezetőjének munkaviszonyát. S mivel az új pályázatot csak az országgyűlési választások után írják ki, kérdéses, hogy mi lesz az operatív döntésekkel? Az ígéretek szerint a következő időszakban megbízással fogja irányítani egy szakember az ügynökséget. De vajon tud-e majd érdemi munkát végezni?

Tovább...
 
Színt kell vallania az MSZP-nek Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. február 14.

ImageAz MSZP-frakciónak a parlament nyilvánossága előtt kell "színt vallania", hogy egyetért-e Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt orvosokat becsmérlő kijelentésével. Ezt Pesti Imre mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján. Mint ismert, Mesterházy Attila egy minapi lakossági fórumon arról beszélt, hogy szerinte párthovatartozás alapján kezelik betegeiket a jobboldali orvosok. A Fidesz szakpolitikusa közölte: pártja az Országgyűlés hétfői ülésén interpellációban készteti állásfoglalásra a szocialista frakció tagjait.

Tovább...
 
Biztonsági tanácskozás Pakson Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 14.

ImageHárom megye – Bács-Kiskun, Fejér és Tolna – Védelmi Bizottságainak vezetői, valamint egyéb, a nukleárisbaleset-elhárításban érdekelt szervek irányítói gyűltek össze eszmecserére a Paksi Atomerőmű Zrt-nél. A védelmi bizottságok nyilatkozatukban támogatják az új erőművi blokkok megépítését (amelyek egyébként nagyságrenddel biztonságosabbak lesznek a meglévőknél is). De tudják, hogy az esetleges balesetek, katasztrófák nem állnak meg a megyehatároknál, szükséges tehát, hogy az erőmű biztonsági kérdéseivel mindhárom megyében rendszeresen foglalkozzanak.

Tovább...
 
Veszélyben vannak Székesfehérvár uniós pályázatai? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 14.

ImageAmikor a gazdaság szereplői beruházásokra várnak, mi lenne fontosabb, mint az unios források felgyorsítása? És közben Pál Béla szocialista országgyűlési képviselő személyi változásokat akar a Regionális Fejlesztési Ügynökségnél. Ha leváltanák a jelenlegi vezetőt, hat éven belül már a negyedik ügyvezető érkezne az ügynökséghez – miközben tudjuk, hogy a Közép-Dunántúli régió erős elmaradásban van a többi régióhoz képest, s alig kapott támogatát unios pályázatokra. Az új vezetés viszont felgyorsította ezeket a fejlesztéseket. Ezért sem érthető a „csere” oka.

Tovább...
 
Így akarta privatizálni az MSZP-kormány a vízvagyont Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. február 14.

Image"A Fidesz meg fogja védeni Magyarország természeti kincseit és a fogyasztói érdekek elsődlegességét." - fogalmazott Bencsik János a Fidesz országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján. Bencsik elmondta, hogy az elmúlt hét során újabb nagy lebukást könyvelhetett el a szocialista kormány, miután a hazai oknyomozó újságírásnak köszönhetően nyilvánosságra kerülhetett egy fontos dokumentum, amely egyértelműen bizonyítja, hogy az elmúlt két esztendő során a szocialista kormány a magyar vízbázisok privatizációját készítette elő.

Tovább...
 
Sok a visszaélés a Fidesz nevével az ajánlószelvény-gyűjtés során Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 12.

ImageA szombathelyi Fidesz már tegnap jelezte, hogy illetéktelen személyek fideszes aktivistának adták ki magukat, így gyűjtöttek ajánlószelvényeket Szombathelyen, hátrányos helyzetű emberek által lakott területeken. "Újra felhívjuk a figyelmet arra, hogy ez bűncselekmény, a választópolgárokat pedig arra kérjük, hogy ha a Fidesz nevében megbízólevél és igazolvány nélkül ajánlószelvényt gyűjtő emberekkel találkoznak, azonnal értesítsék a helyi Fidesz-irodát vagy a rendőrséget."

Tovább...
 
Védjük meg közösen a székesfehérvári munkahelyeket! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 12.

ImageA Volánbusz Zrt. ismét kizárta székesfehérvári Alfa Busz Kft.-t abból a tenderből, amely egy komoly közbeszerzési pályázatot jelent. Az ügynek több érdekessége is van. Például az, hogy pont azt jelölték meg a kizárás indokaként, amit egyszer már törvénytelen kizárásnak minősített a közbeszerzési döntőbizottság. Érthetetlen, hogy egy száz százalékos állami tulajdonban lévő magyar cég miért próbálja meg kizárni a hazai gyártókat, s egy kínait kihozni győztesként? S főként most, amikor a munkanélküliség komoly problémát jelent hazánkban!

Tovább...
 
<< Első < Előző 1691 1692 1693 1694 1695 1696 1697 1698 1699 1700 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18602 - 18612 / 20496